Rødøy i Nordland fylke

Foto: images/APP/BESOK/selsoyvik/Sels14_2017.jpg

Selsøyvik Handelssted

Like nord for Polarsirkelen finner man en av Helgelandskystens historiske perler: Selsøyvik Handelssted.

Inne i det idylliske og lune Selsøyviksundet, med Rødøyløva i nord, Svartisen i øst og Hestmannen i sørvest som kulisser, ligger de hvite og rødmalte bygningene som har utgjort et viktig knutepunkt på Helgelandskysten helt siden slutten av 1700-tallet.

Handelsstedet, som er Rødøy kommunes Tusenårssted og i 2008 fikk kongeparet på offisielt besøk, er fortsatt i drift med landhandel, restaurant og båtekspedisjon.

For reisende som kommer langs kysten på egen kjøl, er det lagt til rette for både kortvarige og lengre stopp hos Selsøyvik Handelssted. Man finner gjestebrygge med plass til 15-20 båter, utstyrt med vann og strøm. Døgnåpent drivstoffanlegg med bensin og båtdieselfylling både nede på flytebrygga og oppe på land. På landhandelen finner man både det man behøver for å proviantere, og kanskje også noen skjulte skatter inne i landhandelens mange skuffer og skap.

Restaurant Bårstua Spiseri serverer lunch, middag og dessert/kake samt vin og øl. Bestill gjerne bord på forhånd på tlf. 99225666.

Gladlaksen pub serverer øl og vin. På kaikanten kan man sitte og nyte et glass og se midnattsola duppe såvidt i havet.

Her finnes også en 12 kurvers frisbeegolf bane som ligger i terrenget like bak handelsstedet. Discer kan kjøpes eller leies i butikken.

Og skulle du ankomme utenom åpningstidene, som gjerne varierer med sesong og besøkende, så er som regel ikke vertskapet lenger unna at de gjerne åpner butikken igjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev