Asker i Akershus fylke

Oslofjordmuseet – livet rundt båtene

Besøk oss med egen båt!
Museet ligger rett ved fjorden i handelstedet Vollen, Asker. Vollen har en lang og rik båtbyggertradisjon. Anker & Jensens verft holdt til her fra 1905-1939, og bygde en rekke regattabåter. Roald Amundsens polarskute ”Maud” ble også bygget i Vollen. Kyststien går rett forbi museet, og det er flere badestrender i nærområdet.

På Oslofjordmuseet kan du oppleve båtsamling, utstillinger og aktiviteter. Temaet er fritidsbruken av Oslofjorden. Ta en rotur i simulatoren vår, bygg strikkbåt og test den i bassenget. Lær om badelivshistorie, vannrensing og marin forsøpling. Oslofjordmuseet har egen havn der det ligger historisk interessante båter i sommerhalvåret.

Vi har besøksplasser for de som ønsker å komme sjøveien i egen båt til museet!

Aktiviteter for barn
Bygg strikkbåt i utstillingen og test den i bassenget vårt—eller i sjøen rett utenfor. I museets kafeområde står det tegnebord til fri benyttelse. Vi har utlån av krabbesnører og stylter. Det arrangeres barneaktivitet på museet søndager klokken 14.00 i regi av Oslofjordmuseets Venner.

Se våre nettsider for mer informasjon om arrangementer og utstillinger.

Maud Café
Maud Café holder til i lyse og romslige lokaler i Oslofjordmuseet, med utsikt over Maudbukta.
Cafeén har egne åpningstider. Se www.oslofjordmuseet.no.
I cafeén finner du et bibliotek med maritime bøker og gratis trådløst nettverk. Tegnebord og lekekrok står klart for de minste.
Maud Café kan sørge for bevertning ved selskaper, møter og seminarer i Oslofjordmuseets utleielokaler. Andre grupper som ønsker det kan også forhåndsbestille mat i kafeen.
Kontakt Maud Café: Telefon 466 59 069 eller antje@elea-hellas.com

Utleielokaler i et maritimt miljø
Oslofjordmuseets utleielokaler egner seg til selskaper, møter, seminarer, foredrag og konserter. Auditoriet har plass til 150 mennesker i kinooppsett og ca. 75 personer ved dekket bord. Kafeen kan leies utenom åpningstid og har plass til ca. 40 personer ved dekket bord.

Besøksinformasjon
Museet er åpent tirsdag til søndag 11 – 16.

Vi tar imot grupper for omvisning i og utenom åpningstid ved forespørsel.

Priser: Barn/honnør/student: 25 kr. Voksne: 50 kr.
Gode kommunikasjonsmuligheter fra Oslo - Buss og hurtigbåt. Se Ruter.no.

www.oslofjordmuseet

Følg gjerne Oslofjordmuseet på Facebook >>

Meld deg på vårt nyhetsbrev