Austevoll i Vestland fylke

Bekkjarvik Gjestgiveri

Kong Christian IV bestemte på begynnelsen av 1600-tallet at det skulle anlegges overnattingssteder for hver halve dagsreise langs kysten av Norge. En god idé med trygge og gode havner langs mange værharde strekninger.
Derfor startet man på slutten av 1600-tallet etableringen av Bekkjarvik – i dagens Austevoll kommune som ligger sør for Bergen. Og utviklingen har fortsatt i flere hundre år. Bygda har i dag knappe 600 innbyggere, men har allikevel klart å markere seg på verdenskartet når det gjelder gastronomi. I 2014 ble Arnt Johannessen kåret til «årets kjøkkenkokk» i Norge. Året etter gikk Ørjan Johannessen til topps i Bocuse D`Or i Frankrike.
sommer kan du oppleve deres matkunster, basert på lokale råvarer på Bekkjarvik Gjestgiveri, som sammen med gjestehavna ligger på øya Selbjørn. Bli med på kokkekurs eller vinkurs, eller bli med på øyvandring i fantastiske omgivelser.
Klipp fra RS-Magasinet 2/2020

Tekst og foto: The Travel Inspector

Meld deg på vårt nyhetsbrev