i fylke

Foto: Bekkjarvik

Årets Gjestehavntips

Norge har verdens nest lengste kystlinje, og her skjuler det seg mange flotte perler. Med en historisk båtsommer i vente, vil vi tipse om noen gode gjestehavner langs den norske kysten. Kanskje du oppdager en ny favoritt?

BEKKJARVIK
Denne gjestehavnen har blitt kåret til årets gjestehavn hele to ganger! En fantastisk koselig og lun havn i Austevoll kommune på Vestlandet. Her finner du alt du trenger av fasiliteter, slik som drivstoff, vann, sanitæranlegg og søppelcontainere. Det er i tillegg et kjøpesenter med 22 butikker, salonger og serveringssteder rett ved havna.
Her finner du redningsskøyta «Bjarne Kyrkjebø»

Image

HELGØYSUND
En skikkelig perle av en gjestehavn i fjorden mellom Stavanger og Haugesund. Denne havna har vært et naturlig møtepunkt for båtfolk i alle år, og er virkelig en havn du kan treffe nye og gamle bekjente. Her er det masse å finne på for både store og små, slik som kajakkutleie, flotte turer og koselige restauranter. Av fasiliteter finner du vann, strøm, diesel og bensin, og gratis wi-fi. Du kan også leie store og fine hytter rett ved sjøen, med tilhørende båtplass.

Her finner du redningsskøyta «Sjømann»

Image

HUSNES
I Kvinnherad kommune finner du den koselige gjestehavnen Husnes. Her finnes det flere flytebrygger for både medlemmer og gjester, i tillegg til en rekke fasiliteter. Et servicebygg som har toalett, dusj, vaskemaskiner og tørketrommel. De har et lunt og fint område med tilrettelagt grillplass og lekeområde, i tillegg til to grillhytter og danseplatting. Tennis-, volleyball- og fotballbane finnes det også. Og for de som liker å ta seg et slag sjakk, så finnes det i storformat! Gode turmuligheter, golfbane, butikker og restauranter ligger like ved gjestehavnen. Her er det masse å finne på for hele familien, og er absolutt verdt et besøk!
Her finner du redningsskøyta «Kristian Gerhard Jebsen II»

Image

FARSUND
Denne havnen ble kåret til årets gjestehavn to år på rad, med god grunn! Her vil du få deg en flott opplevelse på det idylliske Sørlandet. Havnen ligger midt i Farsund sentrum, med masse fasiliteter i nærheten. Inkludert i havneavgiften er det wi-fi, tilgang til strøm og vann, sanitæranlegg med dusj, vaskemaskin og tørketrommel. Her kan du leie sykkel, og ta turen ut til de vakre Lista-strendene, eller en tur rundt i den koselige byen. Restauranter, kjøpesenter og matbutikker er et steinkast unna.
Her kommer det en ny redningsskøyte «173» høsten 2021, som vil ta over etter «Ægir» havarerte i 2016.
Per nå finner du redningsskøyta «Oscar Tybring IV» her

Image

KLOKKERGÅRDEN PÅ RØDØY
En perle på Helgelandskysten! Nord for Polarsirkelen finner du den lille øya Rødøy, virkelig en idyllisk plass. På denne gjestehavnen har de en koselig restaurant som serverer tradisjonsrik og lokal mat, og har både inne- og uteservering. Her har de også 40 sengeplasser, fordelt på fire enheter. Her vil du oppleve en fantastisk gjestfrihet, vakre omgivelser og flotte turmuligheter.
Her finner du redningsskøyta «Odd Fellow III»

Image

TØNSBERG
Tønsberg gjestehavn ligger i kanalen mellom Tønsberg og Nøtterøy, og er virkelig en gjestehavn det er verdt å ta turen til. Tønsberg byr på mange aktiviteter for alle aldre, og gjestehavna ligger sentralt til det meste. Av fasiliteter er det strøm, vann, toalett, dusj, vaskemaskin, tørketrommel, kiosk, minigolf og lekeapparater. Det finnes flere restauranter og utesteder ved brygga, og på sommeren er det yrende liv her.
Her finner du redningsskøyta «Eivind Eckbo»

Image

SKARTVEIT PÅ HALSNØY
I Ryfylke finner du gjestehavna Skartveit, som har blitt kåret til Årets Gjestehavn og som har vært nominert til den gjeve tittelen flere ganger. En koselig gjestehavn med supre fasiliteter. Her vil du finne et flott servicebygg med vaskemuligheter, toalett og dusj, i tillegg til kafé, gym og kursfasiliteter. Gjestehavna har også egen badestrand, der du kan nyte sommeren i ekte palmesus. Joker ligger rett ved havna, og det finnes kunstgressbane, lekeplasser og flotte turstier.
Her finner du redningsskøyta «Sjømann»

Image

MANDAL
Mandal gjestehavn ligger midt i Mandal sentrum, og som båtturist her er du virkelig «midt i smørøyet»! Byen har koselige handlegater, karakteristiske sørlandshus, og en badestrand like ved. Sanitæranlegg med dusj, toalett, vaskemaskin og tørketrommel. Det finnes flere restauranter og utesteder i byen, og utleiemuligheter av vannscooter og vannsportutstyr. Virkelig en plass hvor du kan nyte sommeren på sitt beste!
Her finner du redningsskøyta «Bill»

Image

ARENDAL
Arendal gjestehavn befinner seg på enden av Rådhuskaia på Tyholmen, og det er kort gangavstand til sentrum. Her finner du Norges eneste flytende utendørs svømmebasseng, som i tillegg er oppvarmet! Av andre fasiliteter er det gratis wi-fi, vaskemaskin, tørketrommel, dusj, kiosk og lekeplass. Sjakkspill, sandstrand, barnekajakk og gummibåter, gressmatte og el-båtutleie finner du også i denne gjestehavna. Med andre ord, mye å finne på for store og små!
Her finner du redningsskøyta «Inge Steensland»

Vi ønsker deg en god båtsommer!

Image

Meld deg på vårt nyhetsbrev