Drammen kommune

Drammen kommune
– urbant og grønt

I Drammen er byopplevelser og ro, rekreasjon og velvære knyttet sammen. Byen har de siste årene gjennomgått en fantastisk forvandling fra å være en slitt og trafikkbelastet by til å bli en perle som drammenserne selv er meget stolt av. For du kan ikke annet enn å bli overrasket av de flotte omgivelsene. I sentrum er det et yrende gateliv med koselige fortausrestauranter der du kan nyte et glass og en matbit i sola. Drammen Turistinformasjon gir deg anbefalinger og tips om byen og områdene rundt Drammen.

  Bragernes og Strømsø torg

  Bragernes er Norges største og Nord-Europas lengste torg. Her har det vært handel av frukt og grønt siden 1745. Aksen fra Bragernes kirke, ned til kirkegata, over toget og til bybrua, går i rett linje og knytter Strømsø torg og Bragernes torg sammen. Torget er møteplass, handelstorg og festplass. Strømsø torg er knutepunktet for kollektivtrafikken.
  Mer om Bragernes torg >>
  Mer om Strømsø Torg >>


   Elvepromenaden

   langs Drammenselva og berømte Ypsilon bro kan anbefales for deg som vil rusle langs elva i sentrum. I Svelvik møter du trange smug og hvite små trehus, og over Svelvikstrømmen kan du ta Norges korteste ferjestrekning. Langs hele promenaden kan du oppleve skulpturer.
   Les mer om Drammenselva >>

   Foto: Ole P. Erlandsen


    Spiralen

    Spiralen er Drammens mest kjente turistattraksjon. En spiralformet tunnel, seks og en halv runde opp gjennom fjellet, fører til Spiraltoppen med vakker utsikt over Drammensdalen. Tunnelen er oppgradert flere ganger siden den sto klar i 1961. Siste oppgradering ble igangsatt i 2019 og avsluttet i januar 2021. Spiraltoppen er et populært utgangspunkt for turer i Bragernesåsen og innover i Finnemarka.
    Les mer om Spiralen og Spiraltoppen >>


     Kyststien i Svelvik

     Den idylliske kyststien i Svelvik går i variert terreng langs smale stier, i skog, langs strender, i by og bryggelangs. Turen starter i Skjæra og snirkler seg 13,5 km til grensen mot Sande. I Svelvik sentrum går den langs småhusbebyggelse og hyggelige småveier. Bildet er tatt ved båthavna (Svelvik motorbåtforening) ved Batteriøya.
     Les mer om kyststien >>


      Kunst og kultur

      Drammen Museum har store samlinger med kunst design, kunsthåndverk, sølv, glass og fajanse, folkekunst, kirkekunst, møbler og interiør.
      Portåsen, en del av Buskerudmuseet, er dikteren Herman Wildenveys barndomshjem. Småbruket er i dag et sted for nyskapning innen poesi og lyrikk.
      Berger museum og Fossekleiva kultursenter holder til i felles lokaler og formidler historiske tema på en ny og engasjerende måte. Her får du tekstilindustrihistorien på Berger gjennom en fast utstilling.
      Svelvik har i en årrekke hatt nye skulpturer i bybildet i sommermånedene. Skulpturene er laget av forskjellige kunstnere og leies ut av Norsk Billedhoggerforening.


      Meld deg på vårt nyhetsbrev