Bømlo kommune

Bømlo kommune
- med over 1000 små og store øyer

Du er aldri langt frå sjøen på Bømlo, med Nordsjøen som næraste nabo. Flateinnhaldet i kommunen er 247 km2 og innbyggjartalet er ca 12.000. Kommunen sitt handels- og kommunikasjonssenter ligg på Svortland. Elles er busetnaden spreidd, med heile 5 tettstader. Det maritime miljøet pregar næringslivet. Sjøen er også ein viktig faktor for reiselivsnæringa, der skjærgarden lokkar med holmar og øyar, lune vikar og kanalar. På Bømlo finn ein vekslande natur, frå det karrige landskapet ytterst mot havet, til meir frodige område.

Fridtun - Anno 1845

Er det eldste bevarte samlingshuset i Norge. Fridtun ligger like ved gjestehavnen i Langevåg.

Eidesvik Motormuseum

Eidesvik motormuseum har et utvalg av gamle wichmann motorer og museumet åpner på forespørsel.

Katla skolemuseum

Skolehuset ble bygd i 1900. Her er det mye interessant inventar og en samling skoleoppgaver fra området. Museet ligger på Skinnhueneset.

Opplev Bømlo

Attraksjoner og opplevelser

  Langevåg Gjestehavn og Bømlo Båtlag

  Langevåg ligger ca 1 nautisk mil fra hovedleia i Bømlafjorden. Innseilingen er godt merket. Dette er første eller siste havna før du går over «slettå». I Langevåg ligger du trygt i all slags vær. Havna har to grillhus på kaiene, trådløst nettverk og du kan bruke dusj og toalett fasilitetene i Langevåg Bygdatun. I Bygdatunet er det solarium, treningssenter og buldrerom. Gjester i havna kan benytte seg våre sykler og ta turen til Motormuseum i Eidesvik eller sykle til badeplassen i Vedvika. Du kan ta dagstur med båtkyss over til Espevær. I høysesongen har vi sommerpatrulje som deler ut aviser og rundstykker sammen med et lite infohefte som viser hva vi har å tilby når du ligger til kai i Langevåg. I infoheftet gir vi deg forslag til turløyper.
  I bygdatunet har vi Spar butikk, Haugesund Sparebank med minibank, kafé, lege og tannlege. 200 meter fra kaien ligger Hillestvedt skole, båtturister har anledning til å benytte seg av bordtennisbord, to ballbinger og lekeplass.


   Bømlo Skipsservice

   Ved innseilingen til Langevåg ligger Bømlo Skipssevice med oppvarmet verkstedshall og godkjent serviceverksted for Yanmar og Volvo Penta. De har også det meste av forbruksdeler på lager. Båtheisen håndterer fartøy opp til 180 tonn.
   Bømlo Skipsservice utfører arbeid innen:
   - slipping av båter opp til 180 tonn og inntil 9,5 meter bredde
   - stål, aluminium, plast
   - motorreprasjoner og service
   - maling og bunnsmøring
   - ombygging og montering av utstyr
   - rørarbeid og hydraulikk
   - vi har Yanmar og Volv Penta autorisert personell som tar service, reprasjon, vedlikehold og feilsøking på disse motorer

   www.bsse.no


    Vedvika og Ulversøy friluftsområde

    Vedvika badestrand ligger bare 2km fra Langevåg. I denne uthavnen kan du ligge på svai i gode fortøynings blåser eller legge til ved flytebryggene. Vedvik har sandstrand, rustfri grill og handicap toalett, dette er ei lun og koselig uthavn, med gode fiskemuligheter.
    Ulversøy er ei lun friluftshavn Her kan du ligge til kai, haven har en fin badestrand, grillhus og turløype.


     Slåtterøy fyr

     Kystfyret på Slåtterøy vart oppretta i 1859. Her vart sett opp eit 25,1 meter høgt støypejerntårn og bygd bustad, uthus, naust og steinlagde vegar.
     Mer info her >>
     Foto: Jan Rabben


      Mosteramfi

      Moster Amfi har utandørsarena med plass til 1200 menneske og utgjer saman med det religionshistoriske senteret, med utstillinga «Frå heidendom til kristendom», eit spanande besøksmål i Sunnhordland.
      På Moster: I tillegg til Moster amfi er her også Moster gamle kyrkje, diverse faste og midlertidige utstillingar. Ope kvar dag i sommarsesongen m/omvisning. Kafè. Ulike arrangement i amfiet.
      Mer info på mosteramfi.no


      Foto: Finn Bakke


       Hummarparken

       Hummarparken på Espevær har stor historisk og arkitektonisk verdi, frå 1890 talet. Det blir drevet omvisninger for turister i sommerhalvåret.
       Mer info her >>
       Foto: Geir Einarsen


       Meld deg på vårt nyhetsbrev